filteri close
Objavljeno: 22.07.2024. Image source: Pexels
300x600

Sve što treba da znate za nezaboravno iskustvo na plaži, jezeru ili u reci

Seks u vodi može biti uzbudljiva letnja avantura, ali je važno znati nekoliko stvari kako bi sve prošlo bezbedno i prijatno. Voda u moru, jezerima i rekama može sadržati bakterije i druge mikroorganizme koji mogu izazvati infekcije. 

Takođe, hlorisana voda u bazenima može iritirati intimne delove, pa je preporučljivo tuširanje pre i posle seksualnog odnosa u vodi kako bi se smanjio rizik od infekcija.

Voda može isprati prirodnu lubrikaciju tela, što može dovesti do neprijatnosti i iritacije. Korišćenje silikonskog lubrikanta može pomoći u ovim situacijama, jer je otporniji na ispiranje. Imajte na umu da voda pruža dodatni otpor, pa je potreban dodatni oprez kako ne bi došlo do povreda.

Znate li šta je KVIKI i koji su benefiti 'seksa na brzaka'?

Polako i pažljivo prilagodite pokrete kako biste izbegli povrede ili neugodnosti.

Voda može narušiti pH ravnotežu vagine i povećati rizik od infekcija.Klizave površine mogu dovesti do nezgodnih pokreta i povreda. Kondomi mogu biti manje pouzdani u vodi, jer voda može uzrokovati njihovo spadanje ili pucanje. Ako planirate seks u vodi, razmotrite dodatne mere kontracepcije i zaštite od polno prenosivih bolesti.

Komunikacija sa partnerom je ključna. Obavezno razgovarajte o granicama i očekivanjima pre nego što se upustite u ovakvu avanturu.

Saveti za bezbedan seks u vodi:

- Koristite silikonski lubrikant: On se ne ispira lako u vodi.

- Budite diskretni: Vodite računa o okolini i privatnosti.

- Izbegavajte hlorisane bazene: Hlor može izazvati iritacije.

- Budite oprezni sa kondomima: Proverite da li je kondom i dalje na mestu tokom odnosa.

- Tuširajte se nakon odnosa: Isperite se čistom vodom da smanjite rizik od infekcija.

- Eksperimentišite u plićaku: Smanjite rizik od nezgoda.

Seks u vodi može biti uzbudljivo iskustvo za parove koji žele da eksperimentišu tokom leta. Međutim, važno je biti svestan potencijalnih rizika i preduzeti mere opreza. 

SEX-izlaženje iz zone komfora

Uz malo pažnje i pripremu, možete uživati u ovoj letnjoj avanturi na bezbedan i prijatan način.

Zapamtite, najvažnije je da oba partnera budu saglasna i da se osećaju prijatno. Ukoliko niste sigurni, uvek je bolje sačekati pogodniji trenutak ili mesto za intimne trenutke.