filteri close
Objavljeno: 26.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/Bru-nO
300x600

Ako ste tragali za ukusnom i kremastom piletinom kakvu spremaju u dobrim restoranima, pronašli ste je.

Sastojci:

1 kg pilećeg mesa

150 gr rendanog kačkavalja

2 dl milerama

1 dl belog vina

malo ulja za prženje

so i biber

Priprema:

  • Piletinu isecite na kockice i propržite na malo vrućeg ulja.
  • Kad meso porumeni izvadite ga pa posolite i pobiberite.
  • Stavite piletinu u vatrostalnu posudu.
  • Sipajte 1 dl belog vina i 1 dl vode pa stavite u rernu i pecite oko sat vremena na 200 C.
  • Meso izvadite iz posude u kojoj se peklo i u saft koji je ostao u posudi sipajte mileram i izrendani kačkavalj. Izmešajte, vratite piletinu u posudu i prelijte smesom iz posude.
  • Pecite zajedno još 10-15 minuta.
  • Poslužite sa salatom od svežeg povrća.

Piletina sa povrćem, kikirikijem i soja sosom