filteri close
Objavljeno: 09.11.2023. Image source: Foto: Pixabay/stevepb
300x600

Gladni ste i gledate u frižider ima li nečeg zdravog?

Humus

 Ima malo masti i kalorija, a visok sadržaj proteina i vlakana. 

Ćureća prsa

Imaju malo masti i natrijuma, a dosta je protein. 

Jaja

Visokoproteinska namirnica. Imaju aminokiseline koje su vašem telu potrebne da bi vaše ćelije funkcionisale, a pune su hranljivih materija poput vitamina D.

100% voćni sok

Sveže ceđeni sok može biti dobar izvor određenih vitamina i minerala, ali pošto je skoro uvek bogat šećerom, trebalo bi da ga pijete umereno. 

HUMUS – potrebno vam je samo par sastojaka i 5 minuta vremena

Celer

Prepun vlakana, vitamina A, kalijuma i kalcijuma, savršen je za  salate ili kao začin kada kuvate govedinu ili piletinu. Takođe je odlična hrana za prste: možete je grickati , namazati puterom od kikirikija ili umočiti u humus.

Tortilje od celog zrna

Imaju malo kalorija i masti i mogu biti gotove za nekoliko sekundi. Propržite povrće koje imate u frižideru sa malo luka i stavite konzervu pasulja. 

Kupus

Skromni kupus može biti korisniji nego što mislite. Dolazi prepun vlakana, kao i kalijuma, magnezijuma i vitamina C. Odličan je za salatu od kupusa i druge salate, ili na pari kao prilog. Kupus takođe funkcioniše kao neka vrsta omotača umesto hleba - odličan način da smanjite kalorije.

Avokado

Da, puna je masti, ali to je „dobra“ mast – ona vrsta koja je povezana sa dobrim zdravljem srca i dobrim nivoom holesterola. Osim toga, ukusno je sa jajima ili namazano na tanak komad tosta od celog zrna bez samo soli i bibera.

Mladi sir

Odličan kao užina i da "zavara glad", zbog visokog sadržaja proteina.

Avokado i jaja? Ljudi prosto lude za ovom kombinacijom - šta kažu stručnjaci