Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ovu hranu nikako ne smete da podgrevate u mikrotalasnoj!
Razumemo da živimo u vremenu kada jedva postižemo sve obaveze i da nas situacije stavljaju u poziciju da tražimo prečice, poput podgrevanja hrane u mikrotalasnoj, ali neke životne navike koje su nametnute od strane ubrzanog životnog tempa ne smemo da radimo.
Ukoliko ste jedna od tih osoba koja sve podgreva u mikrotalasnoj, razmislite dobro sledeći put, jer lekari upozoravaju da su ovo namirnice koje ne smete da stavljate u ovaj aparat:
-Jaja u ljusci nikako ne mogu da se podgrevaju u mikrotalasni, osim ako ne želite da vam mikrotalasna bukvalno eksplodira. Stavite jaja u šerpu i na šporet.
-Brokoli je namirnica koja gubi svoje hranljive sastojke pri pogrevanju u miktoratalsnoj.
-Voće nikako nemojte stavljti u mikrotalasnu.
-Ljute papričice - oslobađa se kapsaicina (sastojak koji im daje ljuti ukus).
-Već podgrejanu hranu nikako nemojte podgrevati u mikrotalasnoj.
-Pirinač -nutricionisti kažu da podgrevanje pirinča u mikrotalasnoj može da izazove trovanje hranom, jer sirov pirinač sadrži određene bakterije koje mogu da prežive temperaturu zagrevanja u mikrotalasnoj.
-Šampinjoni i ostale vrste pečuraka ne bi trebalo da podgrevaju.
-Zeleno linato povrće (spanać, kelj, zelena salata, blitva) - pri zagrevanju nitrati se pretvaraju u kancerogene nitrozamine.