Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Pita s prazilukom-zdrava večera
Ova pita ima sve što očekujete od savršene pite, ukusna je, jeftina i brzo se sprema.
Sastojci:
500 g praziluka
500 g heljdinih kora za pitu
1 šargarepa srednje veličine
150 g pirinča
100 ml mineralne vode
100 ml ulja
so i biber
Priprema:
Skuvajte pirinač, ocedite ga i ostavite sa strane.
Praziluk iseckajte na kolutove, stavite ga u veći tiganj i pržite na ulju, na umerenoj temperaturi. Kad je blago propržen, dodajte izrendanu šargarepu i pržite zajedno.
Dodajte so i biber po ukusu izmešajte i pržite još 5-6 minuta.
Sklonite sa vatre, dodajte pirinač i izmešajte.
Pomešajte ulje i mineralnu vodu.
Pripremite pleh približne veličine vaših kore za pitu.
Stavite prvu koru u pleh i mešavinom vode i ulja poprskajte prvu koru.
Preko prve kore stavite drugu, ponovo poprskajte mešavinom vode i ulja pa preko toga, rasporedite fil svuda po kori.
Ponovite postupak sa svakom narednom korom, sve dok ne potrošite pripremljen fil.
Poslednju koru samo poprskajte mešavinom ulja i vode. Ako volite susam, pospite ga po poslednjoj kori.
Isecite pitu pre pečenja.
Rernu zagrejte na 180 C pa ubacite pitu i pecite je oko pola sata, dok porumeni.
Kad je pita pečena, pokrijte je krpom, ostavite par minuta da se prohladi a zatim je poslužite.