filteri close
Objavljeno: 21.08.2023. Image source: Foto: Pixabay/Alexandra_Koch
300x600

U javnosti su neprestane polemike da li će veštačka inteligencija zameniti neka zanimanja, da li je budućnost medicine u veštačkoj inteligenciji itd...

Veštačka inteligencija nam je dala odgovor na pitanje koji se lekovi najviše koriste u Srbiji:

U Srbiji se često koriste različiti lekovi, uključujući one za tretiranje uobičajenih zdravstvenih problema poput prehlade, bolova, visokog krvnog pritiska i drugih stanja. Na primer, analgetici poput ibuprofena i paracetamola, lekovi za smanjenje krvnog pritiska, kao i antibiotici su često korišćeni. 

Važno je napomenuti da se informacije o korišćenju lekova mogu promeniti tokom vremena, pa bi bilo dobro da se konsultujete sa aktuelnim izvorima ili zdravstvenim stručnjakom za najnovije informacije.

Koje su bolesti najčešće?

Do septembra 2021, neke od najčešćih bolesti u Srbiji uključuju kardiovaskularne bolesti, dijabetes, hronične respiratorne bolesti, maligne bolesti (kao što su rak pluća, dojke, debelog creva), i bolesti povezane sa ishranom i načinom života. Molim vas imajte na umu da se ova lista može promeniti tokom vremena i da bi najnovije informacije trebalo da potražite od relevantnih zdravstvenih izvora.

Ovi lekovi su izazvali najviše neželjenih posledica u Srbiji!