filteri close
Objavljeno: 08.05.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Dobar plan treninga i ishrane, malo volje i upornosti i rezultati će biti vidljivi!

Kod većine ljude svest o bilo kakvoj fizikoj aktivnosti dođe nakon praznika, kada se pretera sa hranom, ili pred godišnje odmore kada se svi malo bolje pogledaju u ogledalo i obećaju sebi da će baš ovog leta svoje telo dovesti do savršenstva!
Tri treninga nedeljno je sasvim dovoljno za rekreativce. Veoma je bitno uskladiti treninge i sa svojim mogućnostima, jer kako stručnjaci navode – previše trening može da donese više štete nego koristi, ako vaše telo nije naviklo na takav ritam. 

Probajte da pronađete fizičku aktivnost koja odgovara vašim potrebama. Najbolji rezultate se postižu kombinacijom bazičnih sportova (trčanje, plivanje, vožnja bicikla) i vežbi sa opterećenjem koje će pomoći bržem jačanju koštano mišićnog sistema i povećati potrošnju kalorija i nakon treninga. Mnogi zaboravljaju da je ishrana ključna za postiznanje bilo kakvih ozbiljnijih rezultata i promena, pogotovo ukoliko želite da smanjite kilažu i da se zategnete. Mršavljenje i zatezanje su najteži deo i mora se strogo pratiti plan ishrane, a kada dođete do rezultata mnogo je lakše održavati ih.

Najbolje vežbe za osobe sklone gojenju