filteri close
Objavljeno: 03.10.2020. Image source: Foto: Pixabay/Pexels
300x600

Pored toga što se brzo sprema, pirinač je zdrava namernica od koje se prave mnoga ukusna a jeftina jela. 

Ovaj sočni obrok može vam biti i ručak i večera a možete ga poneti i na posao, jer se lako podgreva u mikrotalasnoj.

Sastojci

  • pileće grudi oko 500g
  • šolja i po pirinča
  • glavica crvenog luka
  • jedna tikvica
  • šolja graška
  • po kašičica belog luka u prahu,italijanske mešavine
  • kocka za supu
  • dve kašike pavlake
  • kašika vegete
  • 70g kačkavalja narendanog
  • so i biber po ukusu

Lagan i zdrav ručak: bareni pirinač sa pikantnim tofu sirom

Priprema:

  1. Uključite rernu na 220 stepeni. U međuvremenu, obarite pirinač u posoljenoj  vodu.  Kada bude gotov, procedite ga.
  2. Piletinu isecite na kockice i ostavite sa strane. Iseckajte i crni luk i tivkice.
  3. U tiganju prvo propržite crni luk. Kada postane staklast, dodajte mu tikvice. Začinite solju, biberom, italijanskom mešavinom i belim lukom.
  4. U vatrostalnu posudu prvo stavite pirinač, zatim preko njega ređajte povrće i smrznuti grašak i na kraju dodajte piletinu.
  5. U tiganju koji ste već koristili sipajte 500ml vode i ubacite kocku za supu, da proključa. Dodajte pavlaku i izmešajte da se sjedini.
  6. Prelijte pirinač, povrće i meso mešavinom supe i pavlake. Pospite po vrhu vegetom. Zatvorite vatrostalnu posudu alu folijom i pecite nekih tridesetak minuta, dok meso ne promeni boju. 
  7. Nakon toga sklonite alu foliju. Pecite još deset minuta da počne meso da rumeni, a onda preko poređajte kačkavalj, i vratite na još deset minuta.

Super ideja za brz i zdrav ručak!

Prijatno!