filteri close
Objavljeno: 03.09.2024. Image source: Pixabay/Pexels
300x600

Semtembar je pravo vreme da resetujete svoje navike 

1. Budilnik i buđenje (7:00)

Probudi se u 7:00 ili malo ranije ako ti odgovara. Pokušaj da se budiš u isto vreme svakog dana kako bi telo naviklo na redovan ritam. 

2.Hidratacija (7:00 - 7:05)

Pij čašu vode odmah nakon buđenja. Hidratacija je važna za pokretanje metabolizma i razbudivanje organizma.

3. Kratko istezanje ili lagana vežba (7:05 - 7:15)

Istezi se ili uradi neke lagane vežbe. Ovo će ti pomoći da aktiviraš telo i povećaš protok krvi. Možeš probati neke osnovne joga vežbe ili kratak set vežbi kao što su čučnjevi i sklekovi.

4. Jutarnja rutina za negu i tuširanje (7:15 - 7:30)

Tuširaj se i obavi svoje redovne aktivnosti za ličnu negu. Osvežavajući tuš će ti pomoći da se osećaš budnije i osveženo.

Vodič za prokrastinaciju: Zašto stalno odlažemo obaveze i zadatke?

5. Kafe pauza i planiranje (7:30 - 7:45)

Popij kafu i koristi ovo vreme za planiranje dana. Možeš čitati nešto inspirativno ili jednostavno uživati u miru i tišini.

6. Jutarnji program ili informativne aktivnosti (7:45 - 8:15)

Gledaj jutarnji program ili pročitaj novine. Ovo ti može pomoći da ostaneš informisan i da se polako pripremiš za početak dana.

7. Doručak (8:15 - 8:30)

Doručkuj nešto zdravo i hranljivo. Doručak je važan za održavanje energije tokom celog dana. Pokušaj da uključiš proteine, vlakna i zdrave masti u svoj obrok.

8. Početak radnog dana ili obaveza (8:30)

Počni sa poslom ili drugim obavezama. Ako radiš od kuće, možeš posvetiti prvih 10-15 minuta planiranju prioriteta za taj dan.

Meditacija ili duboko disanje: Ako osećaš potrebu, možeš dodati 5-10 minuta meditacije ili dubokog disanja nakon buđenja ili nakon tuširanja.

Produktivnost i fokus: Pokušaj da izbegneš proveravanje telefona ili društvenih mreža pre nego što započneš radni dan. Ovo će ti pomoći da ostaneš fokusiran i produktivan.

10 ključnih saveta psihologa za povratak u školsku rutinu