filteri close
Objavljeno: 28.04.2023. Image source: Foto:Pexels
300x600

Rižoto sa paradajzom i parmezanom je jednostavno jelo pogodno za sve prilike.

Sastojci:

  • 150 g pirinča
  • 150 g svežeg paradajza
  • 30 g parmezana
  • 1 čen belog luka
  • 30 g mekog maslaca
  • peršun
  • so, biber
  •  400 ml vrele vode
  • 1/2 kocke za supu

Priprema:

Zagrejati maslac, pa pržiti beli luk oko pola minuta. Dodati sitno seckani paradajz, odmah začiniti i promešati. Pustiti oko tri minuta da se krčka. Zatim dodati pirinač, odmah začiniti solju i po želji biberom.Kuvati uz povremeno mešanje i dodavanje vode u kojoj ste otopili kocku za supu, po potrebi, ali ne sve odjednom već pomalo.

Kad se pirinač skuva dodati parmezan, peršun po ukusu, izmešati i poslužiti rižoto.

Posni ručak-rižoto sa lignjama