filteri close
Objavljeno: 07.11.2024. Image source: Pixabay/congerdesign
300x600

Evo recepta za svežu, hrskavu i neobičnu salatu sa crvenim kupusom, voćem i semenkama:

Sastojci:

  • 1/2 glavice crvenog kupusa, tanko narezanog
  • 1 veća jabuka (može biti i zelena ili crvena), isečena na tanke štapiće ili kockice
  • 1 kruška, isečena na tanke kriške
  • 1 nar, očišćene semenke
  • 2 kašike semenki bundeve (možete koristiti i suncokretove ili susam)
  • 1 kašika lanenih semenki (opciono)
  • 50g feta sira (može i kozji sir, ako preferirate)
  • Šaka rukole ili spanaća za dodatnu svežinu (opciono)

Za dresing:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa (po ukusu)
  • 1/2 kašičice senfa
  • Prstohvat soli i bibera
  • Sveže seckan peršun ili nana (opciono)

Priprema:

  1. U velikoj činiji sjedinite tanko narezan crveni kupus, jabuku, krušku, rukolu (ako koristite) i semenke nara.
  2. U posebnoj činijici umutite sastojke za dresing: maslinovo ulje, balzamiko sirće, med (ili javorov sirup), senf, so i biber. Promešajte dok se sastojci dobro ne sjedine.
  3. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte sve sastojke.
  4. Dodajte semenke bundeve, lanene semenke i izmrvljen feta sir preko salate. Blago promešajte kako biste ravnomerno rasporedili sve sastojke.
  5. Po želji pospite svežim peršunom ili nanom za dodatni ukus

Burrito salata- ukus Meksika u činiji