filteri close
Objavljeno: 11.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/Hans
300x600

Ako se stalno žudite čipsom, onda će ovo biti sjajn izbor za vas. Napravljen od šargarepe koja je pečena, a ne pržena, ovaj čips će biti sjajna zdrava alternativa tradicionalnom čipsu.

Osim zdravih doza vitamina A, C i vlakana, šargarepa sadrži antioksidante koji mogu pomoći u smanjenju rizika od raka i poboljšati imunološki sistem. Plus, njihova prirodna slatkoća u kombinaciji sa solju, nudi sjajan slano-slatki ukus kome nećete moći da se oduprete. Jedna porcija čipsa sadrži samo 79 kalorija i nudi 4 grama punilnog vlakna - čips od krompira ima 160 kalorija i samo 1 gram vlakana. Ovaj čips možete začiniti  morskom solju, ali slobodno dodajte cimet za slađi ukus ili crni biber, kumin ili kajenski biber za malo ljutine i pikantnosti.

SASTOJCI 2 velike šargarepe (ili 3 srednje) ½  kašičice maslinovog ulja (ili rastopljenog kokosovog ulja) morska so po ukusu UPUTSTVA Podesite pećnicu na 180 stepeni.

Operite i oljuštite šargarepu. 

Korišćenjem seckalice ili ljuštilice pravite tanke listiće šargarepe. 

Stavite komadiće šargarepe u posudu i pospite ih uljem i začinima po želji.

 Ređajte šargarepu u jednom sloju na papir za pečenje.

Pecite 15 do 20 minuta, ili dok ne primetite da su šargarepe suve i krckave. 

Pažljivo ih posmatrajte, jer mogu brzo zagoreti.

FIT VEČERA-Salata od crvenog pasulja i kukuruza