Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Sjajna alternativa za čips od samo 79 kalorija!
Ako se stalno žudite čipsom, onda će ovo biti sjajn izbor za vas. Napravljen od šargarepe koja je pečena, a ne pržena, ovaj čips će biti sjajna zdrava alternativa tradicionalnom čipsu.
Osim zdravih doza vitamina A, C i vlakana, šargarepa sadrži antioksidante koji mogu pomoći u smanjenju rizika od raka i poboljšati imunološki sistem. Plus, njihova prirodna slatkoća u kombinaciji sa solju, nudi sjajan slano-slatki ukus kome nećete moći da se oduprete. Jedna porcija čipsa sadrži samo 79 kalorija i nudi 4 grama punilnog vlakna - čips od krompira ima 160 kalorija i samo 1 gram vlakana. Ovaj čips možete začiniti morskom solju, ali slobodno dodajte cimet za slađi ukus ili crni biber, kumin ili kajenski biber za malo ljutine i pikantnosti.
SASTOJCI 2 velike šargarepe (ili 3 srednje) ½ kašičice maslinovog ulja (ili rastopljenog kokosovog ulja) morska so po ukusu UPUTSTVA Podesite pećnicu na 180 stepeni.
Operite i oljuštite šargarepu.
Korišćenjem seckalice ili ljuštilice pravite tanke listiće šargarepe.
Stavite komadiće šargarepe u posudu i pospite ih uljem i začinima po želji.
Ređajte šargarepu u jednom sloju na papir za pečenje.
Pecite 15 do 20 minuta, ili dok ne primetite da su šargarepe suve i krckave.
Pažljivo ih posmatrajte, jer mogu brzo zagoreti.