filteri close
Objavljeno: 16.12.2023. Image source: Foto: Pixabay/RitaE
300x600

Odličan način za pripremu ribe

Potrebno je za 4 osobe:

 600 g skuše
 2 kašike brašna
 Pola kašičice bibera
 Ulje za prženje
Za sos:
 2 čena belog luka
 Kašika maslinovog ulja
 400 g oljuštenog paradajza
 Kašičica šećera
 Kašika suvog biljnog začina
 Seckan peršun
 2 kašike konjaka

Priprema:
Za sos sitno iseckajte beli luk i propržite ga na zagrejanom ulju. Dodajte
paradajz isečen na kocke i očišćen od semenki, šećer, suvi biljni začin i
dinstajte oko 10 minuta. Pred kraj umešajte seckan peršun i konjak, pa
nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Očišćene i osušene skuše
uvaljajte u brašno izmešano s biberom i pržite na zagrejanom ulju da
porumene s obe strane. Pečene skuše stavite na papirnatu salvetu da se
ocedi višak masnoće. Isecite ih i spustite u sos, te poslužite.

7 saveta za pripremu savršene ribe