Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Skuša u paradajz sosu
Odličan način za pripremu ribe
Potrebno je za 4 osobe:
600 g skuše
2 kašike brašna
Pola kašičice bibera
Ulje za prženje
Za sos:
2 čena belog luka
Kašika maslinovog ulja
400 g oljuštenog paradajza
Kašičica šećera
Kašika suvog biljnog začina
Seckan peršun
2 kašike konjaka
Priprema:
Za sos sitno iseckajte beli luk i propržite ga na zagrejanom ulju. Dodajte
paradajz isečen na kocke i očišćen od semenki, šećer, suvi biljni začin i
dinstajte oko 10 minuta. Pred kraj umešajte seckan peršun i konjak, pa
nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Očišćene i osušene skuše
uvaljajte u brašno izmešano s biberom i pržite na zagrejanom ulju da
porumene s obe strane. Pečene skuše stavite na papirnatu salvetu da se
ocedi višak masnoće. Isecite ih i spustite u sos, te poslužite.