filteri close
Objavljeno: 11.06.2021. Image source: Foto: Pixabay/Victoria_Borodinova
300x600

Kažu da je seks lekovit i da je neophodan. Da li je baš tako?

1. Ne, nećete postati "uži"

Uzdržavanje od seksa ne čini da budete “uži”. To je urbani mit. Senzacija stezanja u vagini nije pod uticajem vašeg broja seksualnih partnera, a uzimanje nasilne pauze ne vas ponovo učiniti “uskom”. 

2. Muškarci će verovatnije imati erektivnu disfunkciju

Ovo je interesantno otkriće, ali možda i ne koje je dobrodošlo. Izgleda da apstinencija povećava verovatnoću erektivne disfunkcije kod muškaraca. Studije o tome uglavnom se fokusiraju na starije muškarce, ali su svi ujedinjeni u zaključku da redovna seksualna aktivnost pozitivno utiče na erekcije čoveka. 

3. Vaš imuni sistem postaje ugrožen

Dokazano je da seksualna aktivnost zapravo pozitivno doprinosi imunološkoj funkciji vašeg organizma

4. Vaš libido slabi

Ovo zapravo nije potpuno jasno. Neki stručnjaci se zalažu za redovnu seksualnu aktivnost kao način "gutanja vatre" vašeg libida, uverenjem da će period apstinencije smanjiti seksualnu želju tokom vremena, jer vaše telo smanjuje hormonski odgovor na uzbuđenje. Međutim, drugi se ne slažu, pa to može biti lična stvar, koja zavisi od sopstvenih seksualnih iskustava.

5. Bićete podložniji stresu

Ovo je još jedan od onih slučajeva u kojima je veza između pozitivnih (redovnog seksa i stresa) postala negativna (bez seksualnih i viših stresnih reakcija). Male studije su utvrdile da ljudi koji nisu imali redovne seksualne odnose imaju veći krvni pritisk u odgovoru na stres od onih koji su nedavno imali seks.

OBRATITE PAŽNJU: Ovih 11 razloga mogu narušiti vašu seksualnu želju