filteri close
Objavljeno: 01.07.2020. Image source: Engin_Akyurt/Pixabay
300x600

U poslednja 24 časa u Srbiji je testirano 8.626 osoba.

Koronavirus potvđen je kod 272 osobe.

Broj aktivnih slučajeva trenutno je 1.783. 

Trenutno se na respiratorima nalaze 73 pacijenta, dok ih je juče u ovo vreme bilo 42.

U poslednja 24 sata od posledica infekcije preminule su još 4 osobe, te je ukupan broj smrtnih ishoda prema zvaničnim podacima 281.

Kovid 19 : Evo kada su ljudi najzarazniji

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da se pravi pik u Srbiji očekuje u narednih nekoliko dana, odnosno za oko pet do šest dana.

Kako prenosi B92, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nas očekuje još gora jesen. 

Govoreći o epidemiloškoj situaciji u Beogradu, Vučić je rekao da je ona lošija nego u Novom Pazaru, i da je jutros do 10 sati od ukupnog broja zaraženih čak 70 % njih iz Beograda.

„Pogoršava se situacija i u Vojvodini. . . Što se tiče kliničke slike, i dalje su to većinom pacijenti sa slabijim simptomima, ali i dalje su stari ugroženi, a mladi se zaražavaju najviše”, zaključio je Vučić.

VAŽNO: 9 preporuka iz Batuta koje su trenutno ključne za svakoga od nas

U svetu je do sada koronavirusom zaraženo više od 10,6 miliona ljudi.

Oporavilo se preko 5, 8 miliona, dok je broj smrtnih ishoda premašio 514.800.

Najveći broj zaraženih i preminulih beleže Sjedinjene Američke Države, gde je obolelo više od 2,7 miliona ljudi, preminulo preko 130.000, a izlečeno više od milion.

Brazil je na drugom mestu u svetu prema broju zaraženih, sa preko 1,4 miliona, dok je broj smrtnih ishoda premašio 59.000.

KORONA: Maske i letnje temperature – ipak, izdržite!

Zbog rastućih slučajeva kovida 19, austrijska vlada je izdala službena upozorenja, sa preporukom da se ne putuje u zemlje Zapadnog Balkana - Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Albaniju.

Od danas stupa na snagu odluka Hrvatske o ukidanju obaveznog 14-odnevnog karantina za građane iz BiH, Srbije i Crne Gore, odlučio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Izvor: B92, RTS, Medik