filteri close
Objavljeno: 13.02.2020. Image source: Pixabay/Tumisu
300x600

Ako zajednički radite jednu stvar, zbližićete se i bićete bolji jedno sa drugim

Svaka veza je uživanje, ali svako ko je u braku ili ozbiljnijoj vezi zna da je to u isto vreme i posao. Kada smo u ozbiljnoj vezi ili braku, prosto se moramo truditi da to funkcioniše i živi kako treba.

Razni parovi na razne načine održavaju vitalnost veze, ili izbegavaju probleme. Neki partneri u vezama imaju svoje „slobodno vreme“ za hobije, neki ponekad odvojeno putuju, neki imaju zajedničke aktivnosti ili hobije.

Kad je teško i kad je muka - žene su vernije

Ali, postoji jedan (sigurni smo da nije jedini) način na koji možete raditi na svojoj vezi ili na svom braku, a da to bude produktivno i korisno za oboje. Da, u pitanju je češće vođenje ljubavi, ali nije „samo“ to ono o čemu se ovde radi.

Naime, jedno istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je da parovi koji dele kućne poslove češće vode ljubav.

Podela kućnih poslova ne samo da rasterećuje partnera koji više vremena provodi u kućnim poslovima, što su obično žene, da se ne lažemo, a to dovodi i do zbližavanja među partnerima i opuštanja tenzija, pa se oni tako lakše upuštaju i u seksualne odnose, koji su onda spontaniji i lakši.

Nećete da vas partner vara? Mazite se više!

Partneri koji jedno drugom pomažu u kućnim poslovima kao što su čišćenje, kuvanje, pranje sudova, peglanje, kupovina namirnica, uređivanje bašte, pranje i održavanje automobila, kućnih uređaja, prevoz članova porodice, plaćanje računa i drugo, imaju ispunjeniji seksualni život.

„Postoje parovi koji su puni energije, koji puno rade ali se i ludo zabavljaju. Oni organizuju svoje vreme kako bi dali prednost aktivnostima do kojih im je stalo", naveli su istraživači.

Nauka kaže: Žene u ozbiljnim vezama imaju bolji seks, ALI!

Istraživanjem je obuhvaćeno preko 6.000 bračnih parova, pokazalo je da parovi koji jedno drugom pomažu vode ljubav u proseku 82,7 puta godišnje, što je skoro dva puta nedeljno.

Žene u proseku potroše 16 sati nedeljno na kućne poslove, a muškarci svega dva.

Naravno, ovo je prosek za SAD. Sve ove brojke u Srbiji ne moraju biti ni slične, a ni uslovi života nisu baš uporedivi, ali činjenica ostaje ista: kad se obaveze dele, partneri se zbližavaju i bivaju opušteniji jedno ka drugom.

Znate i sami.