filteri close
Objavljeno: 05.09.2024. Image source: Medik AI
300x600

Sastojci:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje mleka (može biti kravlje, bademovo, sojino ili bilo koje drugo)
  • 1 šolja vode
  • 2 srednje kruške, isečene na tanke kriške
  • 1/4 šolje meda ili javorovog sirupa
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile
  • 1/4 šolje naseckanih oraha ili badema (po želji)
  • 1/4 šolje suvog grožđa ili drugih suvih voćki (po želji)

Priprema:

  1. Zagrej rernu na 180°C i pripremi posudu za pečenje (veličine oko 20x20 cm), lagano je podmaži maslacem ili uljem.
  2. Pripremi smesu: U velikoj posudi pomešaj ovsene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj posudi pomešaj mleko, vodu, med (ili javorov sirup) i vanilu.
  3. Slaži slojeve: U pripremljenu posudu za pečenje stavi pola količine ovsenih pahuljica. Preko pahuljica složi tanko isečene kriške kruške, pa preko njih sipaj preostale ovsene pahuljice. Preko svega ravnomerno sipaj mešavinu mleka i vode.
  4. Pečenje: Po vrhu pospi orahe i suvo grožđe (ako koristiš). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, dok površina ne postane zlatno-smeđa, a kaša se lepo stegne.
  5. Služite: Pusti da se kaša malo ohladi pre nego što je poslužiš. Možeš je preliti dodatnim medom ili javorovim sirupom, a uz nju se odlično slažu i sveže voće ili grčki jogurt.

Zaboravite sendviče! Kreativne i zdrave užine koje će vaša deca obožavati