filteri close
Objavljeno: 08.01.2024. Image source: Medik AI
300x600

Postoji nekoliko koraka koje treba preduzeti da se to izbegne

Zima donosi posebne izazove za našu kožu, a jedan od najvećih je isušivanje prouzrokovano centralnim grejanjem. Evo nekoliko korisnih saveta kako da očuvate zdravlje i vlažnost kože tokom hladnih meseci.

Za početak, važno je održavati vlažnost vazduha u vašem domu. Postavljanje ovlaživača vazduha, naročito u spavaćoj sobi, može znatno pomoći. Idealna vlažnost vazduha kreće se oko 40 do 50 posto.

Pored toga, redovna hidratacija kože je ključna. Nakon tuširanja ili kupanja, dok je koža još vlažna, nanesite hidratantnu kremu. Birajte kreme prilagođene vašem tipu kože kako biste maksimalno iskoristili njihove blagodeti.

5 stvari koje radimo, a koje su najčešća opasnost za kožu

Takođe, bitno je izbegavati vruće tuševe i kupke. Iako deluju relaksirajuće, vruća voda može ukloniti prirodna ulja s kože, ostavljajući je suvom. Umesto toga, birajte mlake tuševe ili kupke i trudite se da ne traju predugo.

Noću, obratite pažnju na odeću koju nosite za spavanje. Prednost dajte širokoj, prozračnoj pidžami od prirodnih materijala kao što su pamuk ili svila. Izbegavajte sintetičke tkanine koje mogu zadržavati toplinu i dodatno isušiti kožu.

Štetna hrana ostavlja trag na koži: proverite koje su vaše loše navike

Na kraju, ne zaboravite na hidrataciju iznutra. Pijenje dovoljne količine vode tokom dana, posebno u hladnijim mesecima, ključno je za održavanje zdravlja kože. Voda pomaže u očuvanju prirodne vlažnosti kože i njenog zdravog izgleda.