filteri close
Objavljeno: 12.03.2023. Image source: Foto: Pixabay/Leon_Ting
300x600

Ovaj ledeni čaj je prepun antioksidansima i odličan je za detoksikaciju.

Takođe pružaju podsticaj vašem imunološkom sistemu i mogu pomoći u smanjenju rizika od određenih bolesti, kao što su dijabetes i Alchajmerova bolest.

Mešavina zelenog čaja, đumbira i sokova bogatih vitaminom C su sjajni za vaše zdravlje.

Prednosti zelenog čaja potiču od katehina. Katehini su moćni antioksidanti koji se bore protiv oštećenja ćelija. Zeleni čaj se koristi za poboljšanje protoka krvi i smanjenje nivoa holesterola i može pomoći u sprečavanju različitih problema vezanih za srce. Kada pravite šolju zelenog čaja, najbolje je samo zagrejati vodu dok ne krene da “struji”, jer ključala voda može uništiti prednosti katehina. Đumbar je snažan antiinflamatorni i stimuliše varenje i pomaže pri pravilnoj apsorpciji hranljivih materija iz hrane.

Sočne i slatke pomorandže su poznate po svojoj koncentraciji vitamina C. Jedna od uloga vitamina C je neutralisanje slobodnih radikala. Pomorandže takođe obezbeđuju kalijum, elektrolitni mineral koji je odgovoran za normalnu funkciju srca. Kalijum deluje zajedno sa kalcijumom, magnezijumom i natrijumom, kako bi se održali optimalni nivoi tečnosti u našim ćelijama. Pomorandže su takođe bogate vitaminom A, koji štiti vaše oči. 

Sastojci: 2 kašičice đumbira 5 kašilica zelenog čaja 3 kašike meda ½  čaše limunovog soka 2 šolje soka od pomorandže 4 šolje vode

Zagrejte vodu gotovo do tačke ključanja. Ubacite zeleni čaj u vodu.
Dodajte đumbir i pustite da sve odstoji 5-7 minuta.
Nakon toga procedite čaj.
Dodajte sok od pomorandže, limunov sok i med. Sve dobro promešajte.
Poslužite čaj hladan, sa puno led

Salata od boranije-ukusna i osvežavajuća