Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
5 razloga da uvrstite kivi u svoj jelovnik
Kivi nije samo ukusan. Ovo voće ima brojna blagotvorna svojstva i poželjno je da se što češće nađe na vašem jelovniku.
Prosečan plod kivija od 76 grama sadrži 0,3 grama masti, 1 gram proteina, 11 grama šećera i 2,6 grama dijetalnih vlakana.
Pored toga, broj kalorija u prosečnom kiviju je samo 46 kalorija!
Ovo su samo neki od mnogobrojnih razloga da svakodnevno konzumirate ovo čarobno voće:
1. Kivi čisti organizam od toksina
Kivi ima snažnu moć detoksikacije.
Mala porcija organski uzgajanog kivija svakog dana pruža potpunu detoksikaciju, što smanjuje rizik od mnogih obolenja, poput tumora, ili kardiovaskularnih problema.
Osim toga, ovo voće sadrži i vitamin K, koji pomaže u smanjenju bolova u zglobovima.
2. Kivi poboljšava vaš probavni sistem
Kivi sadrži jedinjenje poznato kao aktinidin.
Dinamičko jedinjenje podstiče dezintegraciju proteina i na taj način poboljšava vaš probavni sistem.
3. Kivi pomaže da regulišete krvni pritisak
Visoka koncentracija kalijuma u plodovima kivija omogućava našem telu da održava optimalnu količinu elektrolita za neutralizaciju natrijuma.
Istraživanja su pokazala da konzumiranje tri kivija na dnevnoj bazi tokom osam nedelja značajno reguliše probleme sa pritiskom.
4. Sprečava oštećenja DNK
Konzumiranje kivija redovno oko tri sedmice proširuje otpornost na oksidaciju unutar DNK limfocita.
5. Kivi poboljšava imuni sistem
Kivis sadrži dosta vitamina C.
Konzumiranjem samo jednog kivija dnevno umnogome ćete poboljšati svoj imuni sistem.