filteri close
Objavljeno: 31.01.2024. Image source: Medik AI
300x600

Ukoliko puno radite, nemate vremena za odlazak u teretanu ili jednostavno želite sami da vežbate u udobnosti svoga doma - sada je to moguće i vrlo je jednostavno jer Vam je za ove vežbe potreban samo zid.

-Zidni most. Za ovu vežbu, kao i za ostale, potrebno je da legnete na pod i da noge podignete na zid. Kolena blago savijte, ruke ostavite na podu i podižite kukove uvis. Ovu vežbu ponovite dve serije po deset ponavljanja.

-Brisač vetrobrana. Ovde se nalazite u istom položaju kao za prvu vežbu, samo noge podignete uspravno na zid. Poenta je da naizmenično spuštate jednu pa drugu nogu koliko Vam to telo dozvoljava. Takodje, uradie ovu vežbu u dve serije po deset ponavljanja.

-Dotakni palac. Za ovu vežbu iskoristite identičan položaj kao za drugu vežbu ali ovde pomerate gornji deo tela tako da prstima ruke pokušajte da dohvatite nožni palac suprotne noge. Vežbu, takodje, radite naizmenično jednu pa drugu ruku u dve serije po petnaest ponavljanja.

-Zidne makaze. Kod ove vežbe potrebno je da šakama pridržavate kukove, dok su Vam noge opružene na zidu. Zatim, naizmenično, pomerate jednu pa drugu nogu uvis. Zbog mogućeg pritiska u šakama, za ovu vežbu biće dovoljna jedna serija od petnaest ili dvadeset ponavljanja.

-Potisak kolena. Lezite na pod, noge podignite na zid ali kolena savijte tako da budu pod pravim uglom. Podignite kukove i držite ih u izdržaju, zatim jednu nogu savijte u kolenu i spustite je na drugu, pomerajte savijeno koleno gore-dole dok su Vam kukovi u izdržaju sve vreme. Uradite deset ponavljanja pa promenite nogu.

Ove jednostavne vežbe pomoći će Vam da zategnete svoje telo i bez odlaska u teretanu.

Vodič: Koliko vežbe vam treba da "poništite" dugo sedenje?