filteri close
Objavljeno: 16.01.2021. Image source: Pixabay/Stocksnap
300x600

Kosa može opadati iz raznih razloga, ovo su neki od načina da taj proces usporite ili zaustavite

Vremenski uslovi, način ishrane, preparati koje koristite i stres utiču na gubitak, odnosno opadanje kose. Postoji par prirodnih rešenja sa kojima biste brzo i jednostavno mogli da zaustavite opadanje kose.

Mi vam donosimo 6 osnovnih, koje možete sami sprovesti.

Tretmani vrućim uljem

Mazanje kose mešavinom tri ulja (ricinusovo, bademovo i maslinovo) održaće vašu kosu zdravom jer se u njima nalaze sve neophodne hranljive materije. Zagrejte mešavinu, ali ne previše, i umasirajte je u teme. Stavite kapu za kupanje i držite smesu sat vremena na glavi, a potom kosu operite šamponom.

Evo kako da usporite starenje KOSE!

Tretman prirodnim sokovima

Pokušajte da masirate teme sokom od crvenog ili belog luka ili sokom od đumbira. Bitno je da koristite jednu od ovih namirnica, nikako mešavinu. Kada umasirate u teme, ostavite sokove na kosi i prenoćite. Čim ustanete ujutru, samo isperite kosu.

Tretman zelenim čajem

Zeleni čaj sadrži antioksidanse koji sprečavaju opadanje kose i pospešuju rast. Stavite dve vrećice zelenog čaja u jednu šolju vode. Kada se čaj ohladi prirodno, stavite ga na kosu i ostavite tako jedan sat. Potom isperite kosu.

Kako da pomognete svojoj beživotnoj kosi? 

Masaža glave

Masirajući teme nekoliko minuta dnevno pospešujete cirkulaciju. Dobra cirkulacija održava folikule kose aktivnim. Masažu možete pospešiti koristeći nekoliko kapi ulja od lavande.

Zdrava ishrana

Možda zvuči kao kliše, ali kosi su potrebne hranljive stvari da bi rasla i bila zdrava. Orasi sadrže Omega 6 masti, puni su cinka i vitamina B. U ovome pomažu bademi i šargarepa, kao i jaja.

ŽENE, evo kako da OPORAVITE oštećenu kosu!

Osušite kosu prirodno

Ograničite korišćenje fena jer vrućina uništava proteine u kosi. Vrućina takođe uzrokuje slabljenje dlake i njeno opadanje. Trudite se da je sušite prirodno kad god ste u mogućnosti.