filteri close
Objavljeno: 28.03.2021. Image source: Unsplash/Toa Heftiba
300x600

Da li se slažete?

Koliko ih je bilo? Pitaju li vas to vaši aktuelni partneri? Šta mislite o tom pitanju i da li na njega odgovarate iskreno? Koliko često se desi da vam istina zasmeta?

Novo istraživanje, koje je sproveo jedan britanski sajt za upoznavanje, uključivalo je 1.000 muškaraca i 1.000 žena, a ispostavilo se da 52 odsto ispitanih smatra da bi taj broj trebao biti 13.

Prema podacima, neke može odbiti činjenica da je partner imao više od 18 seksualnih partnera – s tim se slaže 73 odsto ispitanika. Čini se da neki to vide kao znak da bi neko mogao biti neveran, što ne mora biti povezano.

OBRATITE PAŽNJU: Ovih 11 razloga mogu narušiti vašu seksualnu želju

Podaci su takođe pokazali da 67 odsto žena laže o broju svojih seksualnih partnera, u odnosu na samo 13 odsto muškaraca. To bi moglo biti zato što su žene opreznije u deljenju svojih intimnih podviga kako bi se činile konzervativnijima suprotnom polu.

Čak 77 odsto muškaraca reklo je da bi spavalo s nekim na prvom sastanku ako postoji hemija, u poređenju sa samo 39 odsto žena.

Većina ne želi da zna seksualnu prošlost svog partnera

Zanimljivo je da više muškaraca (59 odsto) nego žena (46 odsto) smatra kako veliki broj seksualnih partnera čini nekoga manje poželjnim, što sugeriše da još uvek postoji socijalna stigma u pogledu percepcije promiskuiteta među polovima.

Nekoliko saveta za BOLJI SEKS

Prema tom istraživanju, samo 31 odsto muškaraca i žena želi da zna seksualnu prošlost svog partnera, što ukazuje na to da ljudi radije ne bi hteli da se nose sa svojim osećanjima u vezi s tim pitanjem, posebno ako im se odgovor ne sviđa.

Stručnjakinja za seks Džesika Leoni kaže da veliki broj seksualnih partnera mnoge odbija jer niko ne želi da bude samo još jedan odnosno jedna u nizu. "Isto tako, ne želite da izlazite s nekim ko jedva ima iskustva…"

Kada treba izbegavati seks? Ginekolog objašnjava...

"13 partnera je idealan broj – i garantuje da ćete završiti u krevetu s nekim iskusnim, avanturističnim i otvorenim".