Lagano, ukusno, neodoljivo! Pistaći trileće je savršen izbor za letnje dane
Ako tražite desert koji će vas osvežiti tokom letnjih dana i u isto vreme oduševiti svojim bogatim ukusom, onda je ovaj pistaći trileće pravi izbor za vas.
Ovaj kremasti kolač donosi savršenu kombinaciju lagane biskvitne kore, osvežavajućeg mlečnog preliva i zavodljivog pistaći krema. Pistaći trileće je idealan za letnje dane jer je lagan, osvežavajuć i neodoljivo ukusan.
Pravljenje ovog kolača leti ima dodatnu prednost jer se servira rashlađen, što ga čini savršenim za borbu protiv visokih temperatura.
Jednostavan recept za tortu sa jagodama
Pored toga, pistaći krem pruža bogat i sofisticiran ukus koji će zadovoljiti i najzahtevnije sladokusce. Uz to, njegova jednostavna priprema omogućava vam da više vremena provedete uživajući u letu, a manje u kuhinji.
Idemo na recept!
Sastojci:
- 6 belanaca
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 žumanaca
- 150g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 500ml slatke pavlake
- 800ml mleka
- 6 kašika šećera
- Pistaći krem
Zeleni smoothie recepti za energiju i imunitet
Priprema:
1. Odvojite belanca i žumanca. Umutite 6 belanaca u čvrst šam, zatim dodajte 150g šećera i vanilin šećer. Mutite dok se šećer ne istopi.
2. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite najmanjom brzinom.
3. Pomešajte 150g brašna i pola kesice praška za pecivo, zatim dodajte u smesu i lagano sjedinite kako bi smesa ostala vazdušasta.
4. Izlijte smesu u kalup 20x30cm na pek papir i pecite na 180°C oko 20 minuta.
5. Kada se kora malo ohladi, izvadite je iz pleha. U pleh sipajte 500ml slatke pavlake, vratite koru i zalijte sa 800ml mleka koje ste prethodno razmutili sa 6 kašika šećera.
6. Pistaći krem razmutite u malo ugrijane slatke pavlake, i premažite preko kolača.
7. Na kraju, pospite usitnjene pistaće (oko 90g) za dekoraciju.
Uživajte u ovoj letnjoj poslastici koja će uneti dah svežine i luksuza u vaš dan!