Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Ne ljuštite jabuku- pravite veliku grešku!
Ukoliko ljuštite jabuku pre jela, pravite veliku grešku.
Odbacujući njenu koru, lišavate se čak 75 odsto dijetalnih vlakana.
Ljuska ove voćke, dostupne tokom cele godine, sadrži najviše korisnih fitohemikalija za koje se veruje da postižu efekat, "jabuka na dan - doktor sve dalje", tvrde američki naučnici.
Takođe su identifikovali i specifične fitohemikalije, odgovorne za antikancerogene efekte na ćelijama jetre, pluća i debelog creva.
Kvercetin u kori jabuke takođe štiti moždane ćelije od oštećenja i sprečava gubitak pamćenja. Takođe, ovaj sastojak povećava koncentraciju. Ovo je jedna od najboljih zdravstvenih prednosti kore jabuke.
Kora jabuke reguliše nivo šećera u krvi. Antioksidanti u kori jabuke smanjuju aktivnost enzima koji prodiru kroz skrob u šećere, čime se smanjuje nivo šećera u krvi.
Lekovita svojstva kore od jabuke smanjuju rizik od katarakte.
Kora jabuke sprečava propadanje zuba i nastanak karijesa. Ukoliko jabuku jedete zajedno sa korom vaši zubi će postati beli i zdravi povećanjem lučenje pljuvačke u ustima.
Nije zgoreg ponavljati: jabuka dnevno je fantastična za zdravlje!