filteri close
Objavljeno: 27.04.2023. Image source: Pixabay
300x600

Korisnija je od mnogih čajeva, za razne stvari

Kiseli krastavci i ostala fermentisana hrana odlični su za zdravlje creva, jer su puni prebiotika, a voda od kiselih krastavaca takođe donosi mnogo zdravstvenih prednosti.

Osim što je svrha vode da kiseli krastavci ostanu aromatični i sveži, ona se može koristiti kao dodatak raznim receptima kao što su salate, može poslužiti i u marinadama, gde će svojim svojstvima omekšati meso.

Međutim, posebno se ističe kako je voda od kiselih krastavica dobra za naše zdravlje.

Grčevi u mišićima

Ispijanje vode od kiselih krastavaca ublažava grčeve u mišićima. Ova voda je poznata po svojim svojstvima da ublažava bolove delotvornije od vode i od tzv. sportskih pića.

Da li začinjena hrana zapravo pomaže pri izazivanju porođaja ili ne?

Kiselina

Samo nekoliko gutljaja može brzo da smiri kiselinu. Čini se da sok od kiselih krastavaca ima iste zdravstvene učinke kao i čisto jabučno sirće.

Gubitak težine

Sok od kiselih krastavaca pomaže i u gubitku težine. Svakodnevna konzumacija ove vode može pomoći pri mršavljenju. To je zato što voda kiselih krastavaca sadrži sirće, koji pomaže u gubitku masnih naslaga.

Da li ste izbirljivi u jelu? Zašto ova navika nije zdrava za odrasle i 6 saveta za kako da je prevaziđete

Suzbija loš zadah

Loš zadah rezultat je bakterija u ustima, koji se često ne može rešiti ni održavanjem oralne higijene. Stoga, nije loše znati da je ova voda delotvorna u suzbijanju zadaha, jer ima antibakterijska svojstva.