Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Posna pita sa spanaćem, šampinjonima i prazilukom
Preukusna posna pita
Sastojci:
½ kg kora za pitu
300 g spanaća
400 g šampinjona
2 velika praziluka
1 kašika suvog začina
So i biber
Ulje za prženje
Priprema:
Praziluk iseckajte na kolutiće.
Pečurke iseckajte na listiće.
Na ulju i malo vode pržite praziluk. Kad je praziluk omekšao, dodajte pečurke, sipajte malo suvog začina i dinstajte još oko 5 minuta.
Dodajte spanać i malo vruće vode i dinstajte još 5 minuta dok voda ne ispari. Posolite i pobiberite, promešajte pa sklonite sa vatre.
U odgovarajući pleh koji ste nauljili, stavite jednu koru, poprskajte je sa malo ulja i vode pa na nju stavite sledeću koru.
Na sledeću koru stavite nadev i tako do kraja na svaku drugu koru stavljajte fil, prethodnu samo poprskajte vodom i uljem.
Kad ste potrošili sav fil i kore, četkicom namažite gornju koru sa malo ulja.
U rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 C, pecite pitu oko 25 minuta.