

Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!

Prolećni rižoto sa šparglama, graškom i limunom
Preukusan prolećni ručak
Sastojci (za 2 osobe):
- 150 g arborio pirinča (ili drugog kratkog zrnastog pirinča)
- 1 mala glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 čen belog luka (sitno seckan)
- 100 g mladog graška (može i smrznut)
- 100 g špargli (odseci drvenasti deo, ostatak iseckaj na 3-4 cm)
- 700 ml povrtnog bujona (topao)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 20 g putera
- 30 g parmezana (ili zamena po izboru)
- Kora i sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili nana za dekoraciju (opciono)
Posni ručak-rižoto sa lignjama
Priprema:
-Zagrejte ulje u šerpi i dodaj crni i beli luk. Dinstajte na srednjoj vatri 2–3 minuta dok luk ne omekša.Dodajte pirinač i mešaj 1 minut da se obloži uljem i postane staklast.
-Počnite da dodajete topli bujon kutlaču po kutlaču, neprestano mešajući. Kad pirinač upije tečnost, dodajte sledeću kutlaču. Ponovite dok pirinač ne omekša (oko 15–18 minuta).
-Posle 10 minuta kuvanja, dodajte grašak i špargle. Ako koristite smrznuti grašak, samo ga prethodno isperi toplom vodom.
-Kad je rižoto kremast i pirinač kuvan (al dente), sklonite s vatre.
-Dodajte puter, rendani parmezan, koricu i malo soka od limuna, pa dobro promešajte. Po ukusu dodaj još soli, bibera i limunovog soka.