filteri close
Objavljeno: 06.01.2021. Image source: Foto: Pixabay/JillWellington

Vreme praznika je kao stvoreno da se počastite sa ovom zdravom verzijom tople čokolade. 

Pošto se topla čokoladu skoro uvek pijem u društvu, ovo je recept za dvoje.

Sastojci:

- 2 i po šolje mleka (kravljeg ili biljnog)
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašika kokosovog šećera
- 2 pune kašičice kukuruznog skroba
- malo cimeta

Idealni kolačići od kokosa za praznike

Priprema:

Zagrijati mleko sa šećerom.
U posebnoj posudi pomešajte kakao, kukuruzni skrob i cimet.
Dodati pola šoljice vrućeg mleka (koje se ugrejalo sa šećerom). 
Mešati da smesa bude bez grudvica.
Šerpu skloniti sa vatre stalno mešajući. Dodati pripremljenu smesu.
Vratiti na ringlu na najnižu temperaturu i mešati još dva do tri minuta.

Servirajte odmah. 

Ukus detinjstva: Starinski kolač s višnjama

Uživajte!