filteri close
Objavljeno: 11.11.2023. Image source: mohamed_hassan/Pixabay
300x600

Postigli ste željenu težinu i super se osećate zbog toga. Sledeće?Kako da je zadržite?

Koristite ovih pet saveta koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu:

  • Ne preskačite obroke. Preskakanje obroka može usporiti vaš metabolizam. Preskakanje obroka, takođe, može uzrokovati prejedanje kasnije u toku dana.
  • Vagajte se svakodnevno. Svakodnevno vaganje može izgledati kao preterano, ali istraživanja pokazuju da je ovaj metod efikasniji od rjeđeg stajanja na vagi.
  • Vodite zdravstveni dnevnik. Da biste bili sigurni da se držite svojih zdravih ciljeva, zapišite sve što jedete ili pijete. Budite iskreni i tačni. Dnevnik će vam pomoći da vidite kada posežete za visokokaloričnom hranom, tako da možete da izvršite prilagođavanja. Takođe, možete da snimite kada vežbate (i koliko dugo). Obratite pažnju na bilo kakve trendove - na primer, ako dobijate na težini. jer jedete isto, ali ste prestali da vežbate.
  • Ostanite posvećeni zdravoj ishrani. Jedite raznovrsnu hranu da biste dobili sve hranljive materije koje su vam potrebne. Uključite izbor od celih žitarica, voća, povrća i nemasnih izvora proteina.
  • Budite aktivni. Ne smanjujte vežbanje. Fizička aktivnost je jedan od najvažnijih aspekata u održavanju težine, pa se pobrinite da je ugradite u svoju dnevnu rutinu.

Šta je MIND dijeta?