filteri close
Objavljeno: 20.01.2021. Image source: pixabay/pexels
300x600

Osim sna, stresa i okruženja, ishrana i te kako utiče na izgled naše kože

Mišljenja uglednih dermatologa, brojna istraživanja, ali i lica manekenki i slavnih lepotica koje zbog svoje profesije celi život paze na ono što jedu, dokazuju da nije sve u genetici.

Za našu kožu, važnije je kako živimo i što unosimo u organizam, objasnila je dr Nigma Talib u svojoj knjizi "Obrnite znakove starenja", nastaloj na osnovu njenog iskustva sa pacijentima poslednjih godina.

Možda ne možemo uvek smanjiti stres i uticati na spavanje, ali za lošu prehranu smo sami odgovorni.

10 mitova o nezi kože u koje treba da prestanete da verujete

Naime, od prekomernog unošenja šećera nastaju kesice ispod očiju, dobijaju se akne i bubuljice u odrasloj dobi, kolagen puca i nastaju prevremene bore, javlja se stalni osećaj zatezanja ili koža svrbi, dok istovremeno izgleda umorno i sivkasto.

Čestim konzumiranjem vina bore ispod očiju postaju sve naglašenije, kapci se spuštaju, dobijaju se proširene pore, koža postaje crvenkasta, a dešava se i da pucaju kapilari.

Takođe, dobijaju se duboke bore na području između nosa i uglova usana.

Evo koje korake ne smete preskočiti u nezi kože

Mlečni proizvodi mogu biti uzrok natečenih kapaka, bubuljica i crvenih mrlja po celom licu, više bubuljica na bradi, izraženih podočnjaka i kesica ispod očiju, kao i bledih obraza.

Sve ovo otkriva specijalista za negu kože dr Nigma Talib u svojoj novoj knjizi Reverse the Signs of Ageing (Obrnite znakove starenja) u kojoj tvrdi kako je, uz pravilnu ishranu, moguće smanjiti barem deo štetnog uticaja godina nezdrave ishrane.