Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Volite gazirano i slatko? Vaši bubrezi ih intenzivno mrze!
Upozorenje stručnjaka da pazite na bubrege
Povećana količina soli u krvi, koja može biti rezultat učestalog unosa preslatkih gaziranih pića, nanosi veliku štetu bubrezima upozoravaju stručnjaci.
Krivac je šećer iz takvih napitaka koji povećava osetljivost bubrega na protein koji reguliše nivo soli.
Gazirana pića podižu nivo soli u krvi i ugrožavaju zdravlje bubrega, potvrdili su rezultati studije japanske Škole medicine pri Univerzitetu u Osaki, sprovedene na 8.000 ljudi.
Lekar savetuje: Kako da izlečite anemiju PRIRODNIM putem
Takvi napici podstiču bubrege da izbacuju previše proteina neophodnih za organizam iz tela.
Naučnici su ispitanike podelili u tri grupe – prva nije pila gazirana pića, druga je pila jedno piće, a treća grupa dva gazirana soka dnevno.
Nakon samo tri dana, 10,7 odsto ispitanika iz treće grupe obolelo je od proteinurije, preteranog izlučivanja proteina u urin. Slično je bilo i u drugoj grupi, potvrdili su rezultati do kojih su stručnjaci došli.
OVOM hranom se podmladite! Verovatno je već imate u frižideru
Ranija istraživanja otkrila su da šećer iz gaziranih pića povećava osetljivost bubrega na angiotensin II, protein koji reguliše nivo soli.
To pospešuje vraćanje soli u bubrege čime se povećava rizik od dijabetesa, gojaznosti, bolesti bubrega i visokog krvnog pritiska.