filteri close
Objavljeno: 15.08.2020. Image source: Screenshot/YouTube
300x600

Hrana je jedan od najboljih načina da se umanje efekti starenja

Najefikasnija sredstva u borbi protiv starenja nalaze se u frižideru!

Eliksir mladosti ne postoji, proces starenja ne može da se zaustavi, ali uz učestalo konzumiranje bobičastog voća, višanja, nara, paradajza, maslina, može znatno da se uspori.

Britanski stručnjaci Univerziteta u Šefildu poručuju da treba zaboraviti "magične" kreme. Pravi "lek" protiv starenja je u frižideru.

Da li je surutka deo vaše ishrane? Ako nije, trebalo bi da bude jer je prava RIZNICA

Ne može se zaustaviti proces starenja, ali može da se uspori tako što će se redovno konzumirati namirnice, koje će odložiti i svesti na minimum efekte starenja.

Ove namirnice bogate antioksidansima odlični su saveznici u borbi protiv starenja, budući da sprečavaju razlaganje kolagena u koži i zapaljenske procese koji doprinose stvaranju bora.

Bobičasto voće, višnje ili nar obiluju vitaminom C, koji je doveden u vezu sa hidriranjem kože i sprečavanjem razvoja bora.

10 najboljih namirnica za letnje vrućine!

Nema sumnje da su masline zdrave za srce, ali su odlične i za zdravlje kože.

Osim što hidrira telesni omotač, maslinovo ulje bogato je antioksidansima, koji pomažu da se organizam zaštiti od dejstva slobodnih radikala koji izazivaju starenje.

Šargarepe, breskve i kajsije dobar su izvor vitamina A, dobijenog iz beta karotena, važnog za zdrav rast ćelija, hidriranje kože, sprečavanje perutanja i smanjenje bora.

Orah ne samo da diže libido, već i JAČA IMUNITET

Hrana bogata likopenom - paradajz i lubenica - podstiče stvaranje pro-kolagena, proteina koji održava zdravu strukturu kože.

Studije su pokazale da ishrana bogata kuvanim paradajzom može pomoći u sprečavanju oštećenja kože usled UV zračenja čak do 30 odsto.

Masne ribe, poput divljeg lososa, bogate su omega-3 masnim kiselinama, nutrijentom protiv zapaljenja, koji hidrira kožu i daje joj zdrav sjaj.