filteri close
Objavljeno: 16.07.2023. Image source: Pexels
300x600

Pored svih opštih problema, postoje i neki sa kojima se samo žene suočavaju, o kojima se ne priča dovoljno...

Svi znamo da leto donosi svoje posebne čari - sunce, plažu, lagane haljine, kafu u bašti i putovanja. Ali, ima i nekoliko problema sa kojima se žene suočavaju tokom letnjih dana, a o kojima se ne govori dovoljno.

Ova tema nije baš za neobavezno ćaskanje u bašti kafića, ali je i te kako važna.

Prvi izazov na trebalo da se skrene pažnja jeste znojenje. Znojenje je prirodan proces, ali tokom letnjih vrućina može postati neprijatan problem. Osim što znoj može ostaviti tragove na odeći, može uzrokovati i iritaciju kože, posebno na osetljivim delovima tela kao što su pazuh i predeo ispod grudi.

Saveti za regulisanje niskog krvnog pritiska tokom leta

To može biti posebno neudobno za žene sa većim grudima. Važno je napomenuti da ne treba da se stidite ovoga - znojenje je potpuno prirodno. Ipak, postoje taktike koje mogu pomoći, poput korišćenja antiperspiranata i nošenja odeće od prirodnih materijala.

Zatim, tu su i problemi sa kožom. Lice može biti posebno osetljivo na vrućinu i sunčevu svetlost, a letnje temperature mogu uzrokovati pojačano lučenje sebuma, što može dovesti do začepljenja pora i akni. Osim toga, sunčevi zraci, iako korisni za sintezu vitamina D, mogu uzrokovati opekotine, prevremeno starenje kože i, u najgorem slučaju, rak kože. Važno je koristiti kremu za sunčanje sa visokim faktorom zaštite, čak i kada niste na plaži.

Još jedan letnji problem o kojem se malo priča jeste tegoba sa stopalima. Letnje cipele poput sandala i japanke mogu izazvati žuljeve, pogotovo ako puno hodate. Osim toga, toplina i vlažnost mogu prouzrokovati pojačano znojenje stopala, što može dovesti do neprijatnog mirisa ili, u nekim slučajevima, gljivičnih infekcija.

Opasan trend se širi društvenim mrežama: Pivo vam neće pomoći da brže potamnite

I za kraj, ne smemo zaboraviti ni one 'nezgodne' letnje frizure. Visoka temperatura i vlažnost mogu uticati na teksturu kose, čineći je kovrdžavom, suvom ili masnom. Borba sa ovim problemom može biti naporan proces. Korišćenje proizvoda za zaštitu kose od sunca i hidratacione maske mogu biti od velike pomoći.

Letnji dani donose mnogo lepota, ali i izazova. Bitno je shvatiti da se niste same u borbi sa ovim problemima. Uvek postoji rešenje i, najvažnije, nema razloga za stid. Vaše telo radi ono što treba da radi kako bi vas zaštitilo. Učite o njemu, brinite o njemu, i uživajte u letu!