filteri close
Objavljeno: 11.10.2022. Image source: Foto: Pixabay/janka00simka0
300x600

Izgaranje na poslu nastaje kada se osećate iscrpljeno, ne osećate se efikasnim u obavljanju radnih zadataka i imate negativna osećanja prema svom poslu.

„Tiho odustajanje“ je način da se nosite sa burnoutom na poslu. To znači da se manje poistovećujete sa svojim poslom i pridajete veći značaj ravnoteži između posla i privatnog života. Umesto da u potpunosti napustite posao, vi postavljate granice na poslu tako da ublažite stres koji osećate. Ovo vam omogućava da usmerite svoje napore na faktore koji utiču na vaše blagostanje, kao što je kvalitetno vreme sa važnim osobama u vašem životu.

Studija iz 2022. godine je ponudila neka rešenja za rešavanje izgaranja na poslu kako biste mogli da uravnotežite svoj posao sa privatnim životom. Stručnjaci predlažu da obavezno uključite vežbanje i hobije u svoj dan, što će vam pomoći da imate kvalitetno slobodno vreme. Napravite plan da izbegavate e-mejlove i bilo kakav posao nakon uobičajenog radnog vremena. Najviše od svega, učinite svoje mentalno zdravlje prioritetom i uzmite dane odmora kada su vam potrebni. 

Prepoznajte simptome burnout sindroma - bolesti modernog doba