filteri close
Objavljeno: 31.03.2025. Image source: Pixabay/Mannasource
300x600

Iako nije na listi omiljenih namirnica, kelj je zaista hrana koja treba da se nađe na tanjiru.

  • Bogata nutritivna vrednost – Pruža puno vitamina C, K, A i B6, kao i minerale poput kalcijuma, kalijuma i magnezijuma.
  • Poboljšava imunitet – Zbog visokog sadržaja vitamina C i antioksidanata, pomaže telu da se bori protiv infekcija.
  • Dobar je za kosti – Sadrži kalcijum i vitamin K, koji su ključni za zdravlje kostiju.
  • Pomaže varenje – Vlakna iz kelja podržavaju zdravu crevnu floru i olakšavaju varenje.
  • Čuva srce – Smanjuje nivo holesterola i poboljšava zdravlje krvnih sudova.
  • Detoksikuje organizam – Sadrži sulforafan, moćno jedinjenje koje pomaže jetri u izbacivanju toksina.

Jede se kuvan, pečen, sirov u salatama ili kao čips – kako god da ga pripremite, telo će ti biti zahvalno!

Ako ne možete da se odreknete čipsa, probajte zdravu zamenu-ČIPS OD KELJA