filteri close
Objavljeno: 16.12.2020. Image source: pexels/Edward Jenner
300x600

Od 1. januara 2021. godine PCR test će poskupeti za 50 odsto

Od 1. januara 2021. godine PCR test će poskupeti za 50 odsto, te će tako građani morati da izdvajaju, umesto šest, čak devet hiljada dinara, ukoliko odluče da se samoinicijativno testiraju na koronavirus. Ovakvom odlukom nadležnih Srbija će postati lider na ovom polju u konkruenciji Francuske, Rusije, Emirata i još nekih država.

Podsetimo, tokom jučerašnje dana Vlada Srbije usvojila je i mere kojima se propisuje da će ulazak u zemlju biti dozvoljen samo uz negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Državljani Srbije koji ne poseduju negativan PCR test, moraju biti u kućnoj izolaciji 10 dana. Oni se mogu testirati u Srbiji i ukoliko njihov PCR test bude negativan, više neće biti u obavezi da budu u kućnoj izolaciji.

Vlada Srbije donela je na jučerašnjoj sednici odluku da od 1. januara 2021. poskupi PCR test na koronavirus koji se radi na zahtev građana sa 6.000 na 9.000 dinara.

Kako se navodi u odluci Vlade, “cena testiranja na lični zahtev za strane državljane od juče iznosi 18.000 dinara, dok je za državljane Republike Srbije cena do kraja godine nepromenjena i ona iznosi 6.000 dinara.

Ovakva odluka izazvala negodavanje velikog broja građana koji smatraju da je pomenuto poskupljenje najblaže rečeno – neosnovano. Interesantan podatak izneo je novinar N1 televzije Dušan Mlađenović, koji je naveo da će naša država od naredne godine biti ispred Francuske, Čilea, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kipra, Mađarske i Bugarske, kad je u pitanju cena PCR testiranja na koronavirus