filteri close
Objavljeno: 24.03.2021. Image source: Pixabay/Rade Dr.
300x600

Stižu nova, ozbiljna upozorenja, a ljudi i dalje umiru

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 5.297 novih slučajeva zaraze.

Nažalost, smrtnih ishoda bilo je još 37, dok je broj pacijenata na respiratorima znatno porastao u osnosu na jučerašnji dan i iznosi - 243.

U poslednja 24 sata testirano je 17.684, dok je hospitalizovano 6.349, što je priličan skok u odnosu na jučerašnjih 6.187.

Od početka epidemije ukupno je preminulo 5.039 osoba.

Predrag Sazdanović, vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac, objasnio da na ski-stazama mogućnost za zaražavanje iznosi od pet do sedam odsto, pošto skijaši nose maske i na otvorenom su prostoru.

"Ono što je nas šokiralo, ja sad pričam o apre-ski, after-ski, ono što ja pričam o kafanama i kafićima, sasvim je svejedno da li je Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Užice, Kopaonik, Zlatibor ili Vrnjačka Banja, sve što se dešavalo u zatvorenom prostoru, mi smo znali da će se virus proširiti, jer je virus zaražavanja u zatvorenoj prostoriji 80 posto. Od 100 prisutnih, 80 će se razboleti".

Tu su i loše prognoze.

"Možda nas najgore tek očekuje. Mi to ne znamo. Mi se samo pitamo šta bi bilo da nije bilo vakcinacije. Mi sad imamo 250 pacijenata, imamo dnevno 150 pregleda. Možda bi cela Srbija imala 10.000 novozaraženih da nije bilo vakcinacije. To je moje kontrapitanje na pitanje, a šta se desilo kad smo se vakcinisali? Čekajte, šta bi bilo da se nismo vakcinisali", rekao je Predrag Sazdanović, vršilac dužnosti direktora KC Kragujevac.