Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Prolećni izbor namirnica za maksimalno zdravlje
Aprilsko zdravlje na tanjiru
Konzumiranje specifičnih vrsta hrane tokom određenih perioda godine može biti ključno za maksimalnu korist po zdravlje.
Nutricionistkinja Kara Harbstrit preporučuje uključivanje tri posebne vrste namirnica u ishranu tokom aprila.
Avokado je zvor zdravih masnoća. Osim što je dobar za srce zahvaljujući svojim vlaknima i folatima, pruža dodatnu hranljivost jelima. Prema podacima sajta Eating Well, četvrtina avokada nudi 2,5 grama vlakana.
Osim toga, avokado poboljšava apsorpciju vitamina rastvorljivih u mastima poput vitamina A, D, E, i K iz drugih namirnica.
Hit kolač na društvenim mrežama sa limunom i borovnicama
Špargla kao sezonsko povrće ima visoku preporuku stručnjaka za ishranu zahvaljujući svojim vlaknima, proteinima, vitaminu K za jačanje kostiju, vitaminima A i C, kao i kalijumu i fosforu.
Harbstrit posebno naglašava značaj špargli kao izvora prebiotičkih vlakana važnih za zdravlje crevne flore.
Sa dolaskom proleća, sezona rotkvica donosi obilje ovog povrća, idealnog za osveženje salata i obroka.
Ljudi su poludeli za "oatzempicom", kažu da skida 18 kila za dva meseca!
Harbstrit podseća da su rotkvice najukusnije u proleće, dostupne u različitim varijantama sa ukusima koji variraju od blagih i slatkastih do pikantnih.
Osim što su bogate vlaknima, kalijumom i vitaminom C, rotkvice mogu biti konzumirane sirove ili pečene.