filteri close
Objavljeno: 09.05.2020. Image source: Foto: Pixabay/adonyig
300x600

Sada je period kada se svi bacamo na gubljenje viška kilograma, tako vam ovo može biti od koristi

Srbija se polako vraća u normalu, ali naša tela možda posle dva meseca sedenja kod kuće i nisu u stanju kakvom bismo voleli da budu pred leto.

Naravno, postoji mnogo načina da se izgube kilogrami, ali nema razloga da oni budu i neukusni ili naporni.

Jedan prost recept za praćenje ishrane koja nam može pomoći da izgubimo kilograme jeste, iako zvuči malo šašavo, gledanje boje voća i povrća koje jedemo.

Još jedan podsetnik o mnogim dobrobitima RUKOLE

Naime, voće i povrće žute, narandžaste, crvene, zelene i plavo-ljubičaste boje može mnogo pomoći onima koji su se namerili da se prvih dana aktivnosti, osim od sedenja kod kuće, oproste i od viška masnih naslaga.

Sada kada konačno možemo da uživamo u proleću i lepom vremenu, mnogi se trude da se otarase nagomilanih kilograma.

Raznovrsna hrana, kao što stručnjaci ne propuštaju da naglase, neophodna je da bismo uneli sve materije potrebne za normalno odvijanje svih funkcija u organizmu.

Evo šta treba da jedete pre i posle treninga da budete FIT!

Minerali, vitamini, vlakna u različitim odnosima prisutni su u svežem voću i povrću, ali su kalorijske vrednosti znatno niže u poređenju sa drugim grupama namirnica.

Upravo zbog toga stručnjaci savetuju da na tanjir prenesete boje duge i višak će se istopiti pre nego što ste se i privikli na novu paletu nijansi.

Kada u ishranu uvrstite raspoložive sveže crvene, žute, narandžaste, zelene i ljubičasto-plave plodove, listove i korenčiće, tanjir dopunite i njihovim zamrznutim i sušenim verzijama.

Fali vam proteina? Meso NIJE jedini izvor...

Ako doručkujete sveže sezonsko voće, što neki nutricionisti preporučuju kao optimalan izbor za početak dana, ne zaboravite jagode, maline, borovnice i kupine koje čame u zamrzivaču.

Sendvič koji ste planirali da pojedete na poslu mogao bi da bude još ukusniji ako u njega ubacite i malo sitnjenog krastavca, šargarepe ili jednu pečenu papriku.

Umesto visoko kaloričnog majoneza probajte namaz od humusa, a stotine kalorija koje se razlivaju uobičajenim nadevom za pice s vremena na vreme zamenite zdravom kombinacijom povrća.

Da li je i kada čokolada zdrava? Koliko čokolade je nezdravo?

Iznenadiće vas da i kombinacija nekoliko vrsta luka, crnog, belog, crvenog, praziluka, zatim isitnjene žute, crvene i zelene paprike, maslina, paradajza i ponekog zrna kukuruza i začina može da bude više nego ukusna.

Špagete i razne vrste paste ne moraju uvek da prate teški sosovi od kojih će vitak struk veoma brzo biti primetno uži.

Kratko pečeni ili grilovani kolutići patlidžana, komadići brokolija, karfiola ili drugog omiljenog povrća lako će se uklopiti u harmoniju ukusa, ističu stručnjaci.