filteri close
Objavljeno: 02.09.2020. Image source: Foto: Pixabay/Majidder2020
300x600

Ovo jelo će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Sastojici:

  • 1 plavi patlidžan
  • 2 čena belog luka
  • 1 veći paradajz
  • 100g feta sira
  • 1 šaka prezli, ili malo rendanog kačkavalja
  • 1 svež bosiljak (može i sušeni ukoliko nemate sveži)
  • so, biber, ulje

Brza i ukusna obrok salata: Pripremite je sa patlidžanom i kiselim mlekom

Priprema:

  1. Najpre plavi patlidžan isecite na dve polutke i izdubite da izgleda kao čamac. Ne ljuštiti.
  2. Dobro nauljite, posolite i pobiberite unutrašnjost patlidžana. 
  3. Patlidžan složite u pleh, pokrijte folijom i ubacite u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Pecite 20 minuta.
  4. U međuvremenu, iseckajte na sitne kockice crni luk, paradajz i unutrašnjost patlidžana. Usitnite beli luk. Ukoliko koristite svež bosiljak, iseckajte ga. Feta sir izmrvite viljuškom.
  5. U tiganju na malo ulja propržite luk. Kada bude staklast, dodajte kockice patlidžana i pustite da se dinsta. Potom dodajte  paradajz i beli luk i pržite još par minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. 
  6. Sklonite sa vatre i dodajte fetu i bosiljak. Sve promešajte
  7. Kada je patlidžan mekan, izvadite ga, sklonite foliju i napunite smesom. Pospite prezlama. Ubacite ponovo u rernu na još 20ak minuta, ili dok prezle ne porumene.

Recept: Brz, lak i ukusan bećarac bez mesa

Prijatno!