filteri close
Objavljeno: 09.11.2019. Image source: blankita_ua/Pixabay
300x600

Svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije potomstvo.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje (NE)plodnosti, od 5. novembra otvoren je novi broj telefona na koji građani Srbije besplatno mogu dobiti sve informacije vezane za vantelesnu oplodnju.

Ministarstvo zdravlja i Fondacija „Nije svejedno” kompanije Nektar predstavili su besplatan nacionalni broj za sve informacije o biomedicinski potpomognutom oplođenju (BMPO).

Besplatan nacionalni broj u okviru Centra za vantelesnu oplodnju je: 0800 333 030.

Putem ovog broja svi građani Republike Srbije mogu dobiti savete i informacije o procesu vantelesne oplodnje u Srbiji, procedurama lečenja i neophodnim dokumentima.

Ovaj broj telefona dostupan je građanima svakim radnim danom u period od 9 do 20 časova.

Pozivanjem broja  0800 333 030 možete dobiti podršku i odgovore na sva pitanja od strane Udruženja „Šansa za roditeljstvo”, kao i psihološku podršku, koju pruža Centar za mentalno zdravlje u Centru za vantelesnu oplodnju.

Muškarci, hrana dobra za srce je hrana dobra za reproduktivno zdravlje

U okviru ovog projekta, do kraja godine biće osnovana Savetovališta za biomedicinski potpomognuto oplođenje u dva doma zdravlja u Beogradu, a kasnije i širom Srbije.

Takođe je kreiran i Vodič sa jasno opisanim i objašnjenim koracima o tome kako proći kroz proces vantelesne oplodnje.

Endometrioza - kako sebi možete pomoći

Vodič će se uskoro naći u svim domovima zdravlja širom zemlje, a biće obezbeđena i vozila kojima će tim lekara moći da obilazi manja mesta i pruži svu moguću zdravstvenu podršku iz ove oblasti.

Kako možete da refundirate troškove zdravstvene usluge?