Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Više nego preporučljivo je da ovu namirnicu uvedete u svakodnevnu ishranu!
Samo jedna kašičica lana daje vam 20% preporučenog unosa biljnih vlakana.
Lan je sjajan biljni izvor omega 3 masnih kiselina. Više istraživanja je ukazalo da omega 3 masne kiseline doprinose smanjenju upala u organizmu, a takođe veoma povoljno utiču na zdravlje kostiju, srca i mozga. Pored toga, ove masti daju osećaj sitosti, pa ako dodate kašiku lanenog semena u svoju jutarnju kašu ili smuti, bićete sitiji mnogo duže.
U ishrani lan može da se koristi na nekoliko različitih načina. Najbolje je koristiti cele semenke tako što ćete ih dodati u hleb ili kolače. Možete da ih dodate cele ili da ih sameljete. Sveže samlevene lanene semenke mogu se dodavati različitim jelima, umacima, salatama, supama od povrća, sarmama, pečenjima, žitaricama za doručak, jogurtu itd.