filteri close
Objavljeno: 21.10.2022. Image source: Foto: Pixabay/manfredrichter
300x600

Samo jedna kašičica lana daje vam 20% preporučenog unosa biljnih vlakana.

Lan je sjajan biljni izvor omega 3 masnih kiselina. Više istraživanja je ukazalo da omega 3 masne kiseline doprinose smanjenju upala u organizmu, a takođe veoma povoljno utiču na zdravlje kostiju, srca i mozga. Pored toga, ove masti daju osećaj sitosti, pa ako dodate kašiku lanenog semena u svoju jutarnju kašu ili smuti, bićete sitiji mnogo duže.

U ishrani lan može da se koristi na nekoliko različitih načina. Najbolje je koristiti cele semenke tako što ćete ih dodati u hleb ili kolače. Možete da ih dodate cele ili da ih sameljete. Sveže samlevene lanene semenke mogu se dodavati različitim jelima, umacima, salatama, supama od povrća, sarmama, pečenjima, žitaricama za doručak, jogurtu itd.

Fibromijalgija - bolest koja češće pogađa žene