filteri close
Objavljeno: 05.09.2020. Image source: Pixabay/Iskandar Ab. Rashid

Moringa je biljka koja daje energiju, podiže imunitet i podstiče ljubavni život

Moringa, ili "čudesno drvo", kod nas poznata i kao "zeleno blago" je hvaljena biljka koja daje dodatnu energiju i podiže imunitet, ali takođe može da bude i afrodizijak, jer se od davnina koristi da poboljša seksualni život i pomogne pri seksualnim disfunkcijama kod muškaraca.

Ukoliko želite da popravite svoje zdravlje ali i probudite seksualni život, pokušajte da popijete šoljicu čaja od moringe posle doručka.

Muški problemi o kojima se ne priča - potražite pomoć

Moringa, ili "čudesno drvo", kod nas poznata i kao "zeleno blago" je hvaljena biljka koja daje dodatnu energiju i podiže imunitet, ali takođe može da bude i afrodizijak.

Raste u Severnoj Africi i na planinama Himalaja kao i u severozapadnom delu Indije. Ova biljka se tamo tradicionalno koristi da poboljša seksualni život i pomogne pri seksualnim disfunkcijama kod muškaraca.

Smanjite stres i anksioznost ako planirate decu!

Nedavno istraživanje, objavljeno u Žurnalu farmacije i farmaceutskih nauka, otkrilo je da poboljšava seksualne aktivnosti kod pacova. Moringa sadrži hemijsku supstancu saponin, koja podiže libido i nivoe testosterona.

Moringa ima sedam puta više vitamina C od narandži, četiri puta više kalcijuma nego mleko, četiri puta više vitamina A od šargarepe, tri puta više kalijuma od banana i tri puta više gvožđa od spanaća. Ovu biljku moguće je konzumirati u obliku čaja, tablete, ulja ili praha a posebno je dobra kada se telo oporavlja posle vežbanja.

Opet nauka potvrđuje šta svi znamo: Očinstvo je dobro za muškarce

Nutricionista Denijel Herman, kaže da ova biljka ima mnogo zdravih činilaca koji su dobri za naš organizam.

"Moringa deluje protivupalno. Ukoliko ste istrčali maraton, ona će vam savršeno regulisati nivo šećera u krvi", kaže Herman. Afrodizijački efekat možda leži u činjenici da ova biljka podstiče dotok krvi, koji je posebno značajan za muškarce.

Veruje se da su je koristili Grci, Rimljani i Egipćani i da je lečila 300 različitih medicinskih problema u tradicionalnoj ajurvedskoj medicini.