Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
Znate li šta je "vitamin P" i koliko utiče na naše zdravlje?
Nalazi se najviše u sledećim namirnicima i ima ovakvo dejstvo na telo
Hrana sa visokim sadržajem vitamina P obuhvata agrume, gorku čokoladu, voće kao što su borovnice, kruške, zeleni čaj, crveno vino, kao i lisnate zelene povrće poput kupusa, blitve i prokule.
Možda vam je već poznat termin "vitamin P"?
Ako nije, evo šta bi trebalo da znate o ovoj relativno novoj kategoriji u ishrani.
"Vitamin P" se odnosi na grupu bioflavonoida, organskih spojeva koji su deo biljaka i koji imaju antioksidantne karakteristike i mnoge druge koristi za zdravlje.
Da li je zdravo preskakati doručak? Lekari imaju odgovor, pomalo neočekivan
Među najpoznatijim bioflavonoidima su kvercetin, rutin i hesperidin koji se javljaju u raznim vrstama voća, povrća i drugih biljnih proizvoda. Ovi spojevi nude sledeće potencijalne zdravstvene prednosti:
Antioksidantni efekti: Bioflavonoidi funkcionišu kao antioksidansi i tako pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanog slobodnim radikalima. Ova svojstva pomažu u očuvanju ćelijskih formacija i integriteta DNK.
5 mentalnih stanja kojima sabotiramo gubitak kilograma
Antioksidanti su ključni u očuvanju globalnog zdravlja i smanjenju rizika od oboljenja kao što su kardiovaskularne bolesti, šećerna bolest i neke vrste tumora.