filteri close
Objavljeno: 27.03.2020. Image source: Medik.rs
300x600

U Srbiji je još jedna osoba preminula od posledica zaraze koronavirusom

Kako prenosi RTS, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine danas popodne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. 

Ne zaboravite: Brojevi telefona koje možete pozvati ako sumnjate da imate simptome koronavirusa!

Pokrajinska vlada je saopštila da je ova 62-godišnja osoba iz Kikinde preminula uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

U saopštenju KCV se navodi da je rec o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti, prenosi Mondo.

Kada je reč o muškarcu koji je priminuo u bolnici u Šapcu, Darija Kisić Tepavčević je istakla da u tom slučaju još nema povtvrđenog podatka o infekciji koronavirusom.

Rekla je, međutim, da još nema potvrde infekcije koronavirusom kod preminulog muškarca iz Šapca, tako da je, prema zvaničnim podacima, u Srbiji dosad od posledica koronavirusa preminulo osam osoba, uključujići i poslednji slučaj u Kliničkom centru Vojvodine, prenosi B92.

Podsećamo, u Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i  188 negativno na novi korona virus. 

Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.


Izvor: RTS, Mondo, B92