filteri close
Objavljeno: 18.01.2024. Image source: Medik AI
300x600

Kako spavanje bez odeće moža da bude korisno?

Temperatura čini veliku razliku u kvalitetu vašeg sna. Ako vam koža počne da se pregreva, čak i malo, veća je verovatnoća da ćete se prerano probuditi. Pregrevanj,e takođe, izvlači vaše telo iz važne faze dubokog sna, koja vam je potrebna da biste se borili protiv infekcije i da budete budni tokom dana.

Spavanje bez odeće je jednostavan način da održite temperaturu kože bez promene temperature u prostoriji. Takođe, vam pomaže da uopšte ostanete hladni. Ovo poboljšava kvalitet vašeg sna i čini da se osećate manje umorno.

Efekti golog spavanja na odnose i seksualno zdravlje
Oskitocin. Spavate li sa partnerom? Ako spavate goli zajedno može poboljšati vaš odmor smanjenjem nivoa stresa i anksioznosti. Kontakt koža na kožu između odraslih može povećati nivoe oksitocina, „hormona ljubavi“.

Taj povećani oksitocin može pomoći u smanjenju nivoa stresa. Takođe, može učiniti da se osećate povezanije sa svojim partnerom.

Logična posledica je i više seksa.

Za muškarce spavanje bez odeće može povećati i reproduktivno zdravlje.

Broj i koncentracija spermatozoida su niži kod uskog donjeg veša. Ovo je verovatno zato što čini testise toplijim. Spavanjem bez donjeg veša, testisi imaju priliku da se ohlade.

Ako vam spavanje bez odeće pomaže da duže spavate, to može pomoći u smanjenju rizika od gojaznosti i debljanja. Odrasli koji spavaju 5 sati dnevno ili manje imaju veću verovatnoću da će dobiti značajne količine težine u poređenju sa onima koji spavaju 7 sati ili više.

Da li je ovo najbolji položaj za spavanje?