filteri close
Objavljeno: 27.06.2021. Image source: Instagram/theturnertwiins
300x600

Uzorak jeste mali, ali je svakako zanimljivo videti šta im se desilo sa organizmom

Blizanci Hugo i Ros Tarner odlučili su da naprave mini-istraživanje na svojim telima. Hteli su da utvrde kako se ono menja pod uticajem ishrane. 

Hugo (lijevo na fotografijama) je tokom četiri meseca jeo je samo vegansku hranu i pridržavao se veganske dijete, dok je njegov brat Ros jeo svu hranu s velikom količinom mesa, kako bi ustanovili razliku. 

U tom 'eksperimentu' pomogli su im naučnici sa univerziteta Kings Koledž u Londonu, koji su pratili njihovu težinu, holesterol, telesnu masnoću i ostalo. Budući da su Hugo i Ros identični blizanci, idealni su za istraživanje kako različite prehrane utiču na telo

Ovo je najveći protivnik mršanja i gubljenja kilograma

Osim toga, uz propisanu ishranu, morali su raditi treninge izdržljivosti pet do šest puta nedeljno u sklopu priprema za buduće ekspedicije i sportske poduhvate.  

Obojica su jela isti broj kalorija, ali im se hrana razlikovala u sastavu.  

Nakon 12 nedelja veganske dijete, Hugov holesterol se smanjio te je on imao više energije koja nije padala tokom dana jer mu nivo šećera u krvi nije toliko padao kao pre. Osim toga, njegov mentalni fokus bio je mnogo bolji.

Da li je doručak baš zaista najvažniji obrok? Da čujemo upućene...

Ali, postajale su i određene negativne posledice. Naime, iz njemu nepoznatog razloga, izgubio je libido, ali napomenuo je da se to može razlikovati od osobe do osobe. 

Ros, koji je istraživanje započeo sa 79 kilograma i 13 posto masnoće i pridržavao se mesne prehrane, dobio je četiri kilograma mišića i gotovo dva kilograma masnoće, što je povećalo procenat njegove masnoće na 15 posto, tako da je posle tog vremena imao 85 kilograma. Nivo holesterola ostao mu je isti tokom celog istraživanja.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
View this post on Instagram

A post shared by

Izvor: Medik, Men's Health, Instagram