filteri close
Objavljeno: 11.04.2021. Image source: Foto: Pixabay/Foto-Rabe
300x600

Ukus nekog starog jela je ponekad sve što nam je potrebno da se probude uspomene na neka bezbrižnija vremena. Evo kako se pravi kapama!

Sastojci:

- 300g mesa (po želji, može i suvo)
- 300 g blitve
- 2 šargarepe
- 300 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena paprika
- peršun
- 1 kašika brašna
- Začini (vegeta, aleva paprika, lovorov list)
- Ulje

Stara klasik salata od pečenih paprika sa belim lukom

Priprema:

1. Iseckati sitno luk, papriku a šargarepu malo izrendati a malo iseći na kolutiće i dodati na ugrejano ulje. Poklopiti šerpu i ostaviti da se povrće malo omekša.
2. Kada se povrće proprži dodati meso po izboru i malo vode. Ostaviti da se dinsta. Povremeno promešati.
3. Kada se meso prodinsta dodati vegetu, alevu papriku i lovorov list.
4. U to dodajemo i krompir. Sve promešati i nalijit toplom vodom. 
5. Posle 20ak minuta dodati iseckanu blitvu.
6. Kada se meso skuva, dodati razmućenu kašiku brašna u vodi kako bi se dobila gustina čorbe.
7. Ostaviti još 3-4 minuta na vatri.
8. Skloniti čorbu. Izvaditi lorber. Posuti seckanim peršunom.

U tanjir čorbe možete dodati i kašiku kiselog mleka za bogatiji ukus.

Ukus detinjstva: Starinski kolač s višnjama

Prijatno!