Bolesti po sistemima organa
Koža
Nervni sistem
Digestivni sistem
Kosti, zglobovi i mišići
Čula
Endokrini sistem
Kardiovaskularni sistem
Imunosistem
Respiratorni sistem
Urinarni sistem
Reproduktivni sistem
Reprodukcija
Top 12 tema
- Dve menstruacije u jednom mesecu – ovo su mogući uzroci
- Evo kako da prepoznajte znakove skrivene DEPRESIJE
- TROMBOCITOPENIJA: Evo šta smanjen broj TROMBOCITA govori o vašem zdravlju
- Sušenje veša u stanu šteti zdravlju?
- Zagađenje vazduha može narušiti kvalitet sna
- 6 glavnih uzroka svetle boje stolice
- Zagađenje ubija, čak i kada je na preporučenom nivou?
- Meteoropatija - kako se nositi sa promenom vremena?
- Dojenje i antibiotici: Sve što treba da znate!
- 7 koraka ka transformaciji tela
- Vitamin D je važan ne samo za kosti, već i za mišiće, posebno kod starijih
- Volite čokoladu? Naravno - to je nasledno!
KAPAMA: Staro jelo koje vas vraća u detinjstvo
Ukus nekog starog jela je ponekad sve što nam je potrebno da se probude uspomene na neka bezbrižnija vremena. Evo kako se pravi kapama!
Sastojci:
- 300g mesa (po želji, može i suvo)
- 300 g blitve
- 2 šargarepe
- 300 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 zelena paprika
- peršun
- 1 kašika brašna
- Začini (vegeta, aleva paprika, lovorov list)
- Ulje
Stara klasik salata od pečenih paprika sa belim lukom
Priprema:
1. Iseckati sitno luk, papriku a šargarepu malo izrendati a malo iseći na kolutiće i dodati na ugrejano ulje. Poklopiti šerpu i ostaviti da se povrće malo omekša.
2. Kada se povrće proprži dodati meso po izboru i malo vode. Ostaviti da se dinsta. Povremeno promešati.
3. Kada se meso prodinsta dodati vegetu, alevu papriku i lovorov list.
4. U to dodajemo i krompir. Sve promešati i nalijit toplom vodom.
5. Posle 20ak minuta dodati iseckanu blitvu.
6. Kada se meso skuva, dodati razmućenu kašiku brašna u vodi kako bi se dobila gustina čorbe.
7. Ostaviti još 3-4 minuta na vatri.
8. Skloniti čorbu. Izvaditi lorber. Posuti seckanim peršunom.
U tanjir čorbe možete dodati i kašiku kiselog mleka za bogatiji ukus.