filteri close
Objavljeno: 06.11.2019. Image source: Pixabay/Free-Photos
300x600

Zanimljiva teorija stiže od grupe svetskih zvezda koje spaja ishrana bez životinjskih proizvoda...

Jedenje mesa se u mnogim kulturama povezuje sa muževnošću i seksualnošću uopšte. „Meso“ se koristi kao izraz i za muško i žensko telo, a nije neobično da se muške genitalije žargonski zovu kao pojedini mesni proizvodi.

Uprkos svemu tome, određeni broj stručnjaka i zagovornika navodi da u stvari ishrana bazirana na biljkama utiče na veličinu erekcije i dužinu njenog trajanja. Novi Netflixov dokumentarni film „Game Changers“ posvetio je posebnu scenu toj temi, navodeći da su posle jednog jedinog obroka zasnovanog na biljkama trojici muškaraca erekcije trajale tri puta duže i bile su oko 10 odsto jače.

Taj film su, inače, producirale velike svetske zvezde iz raznih oblasti: Arnold Švarceneger, Džeki Čen, Džejms Kamerun, ali i naš Novak Đoković. Novac u njega su uložili i NBA zvezda Kris Pol i F1 šampion Luis Hamilton.

11 najboljih brzih saveta za regulisanje holesterola

Film “The Game Changers” (Oni koji menjaju igru) dostupan je svim gledaocima. Govori se o temema i koje često spominju ljudi u našoj okolini.

„Ne jedem meso i mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se lakše oporavljam od napora, više nemam alergije koje su me godinama mučile i… Jednostavno volim takvu ishranu“, kaže Đoković.

U filmu se pojavljuje i doktor Aron Spic, urolog i autor „Knjige o penisu“, detaljnog medicinskog vodiča za mušku genitaliju.

Spic u filmu sprovodi kratke testove na trojici fakultetskih sportista, mereći obim, snagu i dužinu njihovih erekcija dok spavaju. Tokom prve noći svaki od njih je jeo burito, posle čega se merio efekat na njihove noćne erekcije.

Druge večeri su jeli veganske buritose, posle čega su pokazali porast od osam odsto u čvrstini erekcija, a čak od 300 do 500 odsto povećanje u trajanju njihovih erekcija u odnosu na to kad su jeli hranu sa mesom.

Muškarci, ovo su korisni saveti ako želite da budete bolji u seksu

Spic, međutim, nije pokušavao da slaže ili predstavi nešto što nije.

„Ovo nije naučno validna studija, ali su rezultati koje vidimo vrlo uzbudljivi“, rekao je Spic.

Dokaza dakle gotovo i da nema, iako su ovi anegdotalni dokazi svakako zanimljivi i obećavajući, čvrste nauke o tome da ishrana bez mesa pomaže erekcijama prosto nema.

Pa kako bi onda veganska dijeta može da utiče na erekcije. Obično u ovakvim načinima ishrane ima malo zasićene masti i holesterola, kojih, pak, ima dosta u teletini, svinjetini i mlečnim proizvodima. Zdrav krvotok je direktno povezan sa erekcijama, a zna se da su visok pritisak, holesterol i drugi vaskularni problemi povezani sa jedenjem mesa povezani sa erektilnim disfunkcijama.

Jasno je dakle da bolje kardiovaskularno zdravlje i krvotok utiču na erekcije, ali je još rano da se zaista pokaže da li i koliko ishrana zasnovana na biljkama utiče na seksualno zdravlje, jer pravo istraživanje prosto nije obavljeno.

Muškarci, hrana dobra za srce je hrana dobra za reproduktivno zdravlje

Ono što se zna da je studija koja bi trebalo da ispita kako veganizam utiče na seksualno zdravlje muškaraca zakazana za kraj 2019. i početak 2020. godine u medicinskom centru Montefjore.

No, kao što smo rekli, kardiovaskularno zdravlje utiče na erekcije, ali to ne znači da je neophodna veganska ishrana, već je dovoljno redovno vežbanje i pridržavanje zdravorazumskih saveta.